'n Bietje Gezond 

projecten en evenementen

Klik hier voor ons inspiratieverhaal  

" 'n Bietje Gezond de Polder rond"

In het weekend van 12 September fietsten vele gezinnen, opa's en oma's, echtparen en vriendengroepen op gezonde wijze de polders van Zevenbergen, Langeweg en Zevenbergschen Hoek rond. De kinderen droegen op hun rug vrolijk gekleurde rugtasjes gevuld met een flesje water, een appel en een strippenkaart.

Bij elke boerderijwinkel konden kinderen zich uitleven met leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld: Overall hangen , zak lopen, wol vilten of koe melken; voor alle leeftijden viel er iets te beleven.

Ook werden kinderen uitgedaagd voor een fles appelsap om de langste appelschil te schillen of een quiz te spelen over voeding van vroeger bij de Heemkundekring en als prijs een pakketje "Zevenbergse sloffen" in de wacht te slepen.

De fietsers kregen als opdracht mee om de ingrediënten, welke op de strippenkaart vermeld stonden, in te kopen. De fietstassen werden dan ook goed gevuld met heerlijke producten uit de streek. Eenmaal thuis konden de fietsers de keuken in om een heerlijke "regenboogpizza" vol met diverse groenten te maken en deze smaakte natuurlijk extra lekker na zo'n lange fietstocht.

Enkele reacties van deelnemers na afloop:

"Wat een geweldige en unieke middag hebben we beleefd." 

" Ik ben op plekken geweest, waar ik nooit eerder geweest ben."

"Wat een geweldig initiatief; echt voor herhaling vatbaar."