'n Bietje gezond op Waterpoortgrond

01-06-2020

'n Bietje gezond op Waterpoortgrond. Vanaf Oktober 2020: ' 'n Bietje Gezond op Waterpoortgrond!" HET voedseleducatieproject voor kinderen binnen 6 gemeenten in Waterpoortgebied.

Gezondheidspraktijk OpjeBordje en KrachtigBuiten (Natuurlijk spelen & Ontmoeten) bundelen de krachten! Samen met Petra Wevers is dit idee en initiatief ontstaan en , in samenwerking met Jong Leren Eten en Waterpoort Werkt, organiseren wij dit fantastische project voor kinderen van groep 6 t/m 8.

Kinderen gaan op bezoek bij een boerderij of kwekerij en beleven het oogsten of plukken en leren waar, wanneer en op welke manier groenten en fruit groeit. De kinderen gaan aan de slag met het bereiden van streekproducten tijdens een kookworkshop en worden uitgedaagd een gezond recept te bedenken, waarbij ze kans maken op het winnen van een te gek kook-event. Een selectie van de ingezonden recepten wordt tot slot gebundeld in 'n Bietje gezond kinder-kookboek en overhandigd aan lokale restaurants die de uitdaging aangaan gezonde recepten op de kaart te zetten, zodat kinderen in de toekomst ook de mogelijkheid wordt aangeboden in een restaurant te kiezen voor " 'n Bietje gezond."